Още през май, преди темата за регулацията на роуминга на страните от Западните Балкани да стане актуална, Мтел предложи на клиентите си роуминг услуги на актуализирани цени, като намали цената на тарифата Mtel Europe&Balkan. С нея, само срещу 1,99 лева на ден, потребителите разполагат със 100 минути за разговори, 100 sms-а и 200 MB мобилен трафик в препоръчителни мрежи в Македония и Сърбия.

През последните години броят на българите, пътуващи извън граница, расте, като това се наблюдава с пълна сила по време на празниците. С това се увеличава и нужата от  достъпна роуминг услуга.

Клиентите на Мтел могат по всяко време да заявят Mtel Europe&Balkan на 1758 или да преминат към регулираната тарифа в роуминг, като това става с изпращане на безплатно sms съобщение на 1773.

Едни от най-ползваните на тарифни планове на телекома – Мтел без граници XL, 2XL и 3XL – също включват допълнителни безплатни минути, sms-и и мегабайти в ЕС, Македония, Сърбия и Турция. Най-големият от тях – Мтел без граници 3XL – предлага 1000 минути, sms-и и MB мобилен трафик в роуминг.

Тагове: