Netflix дебютира нов раздел в своето приложение, който прави много по-лесно за потребителите да откриват идващо в следващите дни съдържание. Разделът закономерно се нарича Latest и идва като ъпдейт за абонатите през техните умни телевизори, стрийминг устройства и гейм конзоли. Той е подобен на раздела Coming Soon, който виждате в мобилната версия на Netflix, но има малко по-различна функционалност. В него ще видите всички нови филми и сериали, излезли в последните дни, както и тези, които идват в следващите 14 дни.

Предстоящите заглавия ще имат и кратко демонстрационно видео, за да могат зрителите да получат представа за какво се разказва в тях. Netflix вече предлага такива клипове, когато кликнете върху тъмбнейл на филма, но събирането им на едно място е като това да гледате трейлъри за предстоящи филми, докато чакате да започне прожекцията в киното.

„Хората обичат това изживяване“, казва директорът по продуктовите иновации в Netflix Камерън Джонсън.    

Виж още: Syfy спира сериала "Криптон" след 2 сезона

Новият раздел ще бъде персонализиран за всеки абонат и ще се ъпдейтва по няколко пъти на ден. Очевидно е, че компанията цели да организира прекалено обилното съдържание, както и да представя по-иновативен интерфейс в лицето на новата конкуренция Disney+ и Apple TV+.

Компанията твърди, че предварителните тестове са били успешни, и можем да се надяваме, че тази функция ще помогне на зрителите по-лесно изберат какво да гледат във време, когато избирането на филм отнема почти толкова, колкото и неговото гледане.

Тагове:
Още от Play