Очевидно Netflix не се задоволява с това да бъде лидер в дигиталното развлечение. Изглежда, че стрийминг компанията проучва възможността за създаването на интерактивно съдържание, в което зрителите да избират хода на сюжетите. Няколко проекта вече са в разработка, като първият, който ще видят зрителите, е епизод от Black Mirror. Те ще могат да изберат края на епизода, което изглежда подходящо за сериал, разглеждащ ефектите и последиците от технологиите.

В момента Netflix предлага интерактивни програми, но само за деца. Такъв е сериалът Puss In Book, което позволява на малчуганите да изберат злодея за епизода, след което да изгледат и втория вариант.   

Този тип съдържание все още представлява предизвикателство за компаниите, които се опитват да открият подходяща скала за заплащане на сценаристите поради по-дългите сюжети. Използването на такава функция в популярен сериал като Black Mirror показва, че Netflix е сериозна за въвеждането ѝ като разказвачески похват.

Голямата аудитория и модерните технологии правят Netflix добра платформа за проучването на това, дали интерактивната телевизия ще работи с крайните потребители. Компанията вече е подписала сделка за втори такъв проект и преговаря за още.

Тагове: