Ако смятате, че Netflix и Warner Bros. предпочитат да се дистанцират от съдебно дело за 150 милиона долара с "Храмът на Сатаната" заради една статуя, сте били прави. Двете компании се споразумяха със сатанистите, които имаха претенции, че статуята с глава на коза в новия сериал The Chilling Adventures of Sabrina нарушава запазената марка на собствената статуя на идола Бафомет.

Подробностите около споразумението не се разкриват, но сатанистите казват, че Netflix и Warner Bros. са признали „уникалните елементи“ на статуята в надписите в края на вече заснетите епизоди от сериала. Не се знае дали статуята ще продължи да присъства в бъдещи епизоди.

Сатанистите признават, че са получили доста негативни отзиви от зрители, които се притесняват, че искът ще съсипе сериала. "Храмът на Сатаната" твърди, че тези хора имат неправилно подредени приоритети, акцентирайки повече върху тяхното развлечение вместо върху по-важни въпроси като религиозната свобода.

Независимо от причините е разбираемо, че Netflix и Warner Bros. искат въпросът да приключи по-бързо. Дори и парите да не са проблем, продължителна съдебна битка с Храма нямаше да се отрази добре на нито една от двете компании, да не говорим за иска за забрана на Netflix да разпространява сериала.

 

Още от Play