И друг път се е случвало Netflix да купува филми, първоначално предназначени за други студиа, но последният удар на стрийминг гигантa ще ви накара да повдигнете вежди. Компанията е придобила Red Notice, потенциален блокбъстър, който преди това беше под крилото на Universal. Очакванията бяха за високобюджетна продукция с Дуейн Джонсън и Гал Гадот като най-големите му звезди, но с преминаването към Netflix Раян Рейнолдс също ще се присъедини към актьорския състав. Лентата е режисирана от Роусън Маршал Търбър, който е най-известен с работата си с Джонсън в Central Intelligence и Skyscraper.

На този ранен етап все още няма информация за премиерна дата, въпреки че снимките започват през 2020 година.

Netflix отдавна беше хвърлила око на лентата. Говори се, че компанията е останала втора в надпреварата за филма през 2018 г. и е била готова да даде на екипа на Търбър всичко, което иска. Явно пък от Universal са имали съмнения относно продукцията, което е позволило на Netflix да им я отмъкне изпод носа.

Любопитно е, че постъпката е в разрез с обявените наскоро планове на компанията. Шефът на Netflix Тед Сарандос заяви през юни, че иска внимателно да избират продукциите с големи бюджети - или това е една от избраните, или някой не си е свършил работата. Дори филмът да не се радва на масивен зрителски интерес, той ще даде сигнал, че Netflix е отворена за големи холивудски продукции – опция, която беше невъзможна допреди няколко години.

Виж още: Stranger Things сезон 3 – хотят ли русские Mind Flayer-ы? (РЕВЮ)

 

Още от Play