Създателите на нашумелия сериал Westworld („Западен свят“) Лиса Джой и Джонатан Нолан ще адаптират книгата на Уилям Гибсън The Peripheral, за да създадат едноименен сериал за Amazon Studios и стрийминг услугата Amazon Prime. Сериалът ще се концентрира върху живота на Флин Фишър, жена, пребиваваща в Америка по някое време в бъдещето, когато технологиите са започнали да видоизменят обществото по интересни начини. Флин става свидетел на престъпление във виртуална реалност и това може да я отведе до доста мрачно бъдеще.  

Със сценария ще се заеме Скот Б. Смит (получил номинация за "Оскар" за адаптацията на A Simple Plan през 1998 година), а изпълнителни продуценти освен Нолан и Джой са Атина Уикам, Стивън Хобан (Splice) и Винченцо Натали oт Westworld. The Peripheral ще се появи на бял свят като поредния сериал за дистопично бъдеще, завладяно от технологиите, от което не знаем какво да очакваме. След успеха на Altered Carbon и The Man In The High Castle – и, разбира се, Westworld – подобни проекти са нещо, което феновете обикновено чакат със затаен дъх. The Peripheral ще е научнофантастичен трилър и ще покаже виртуални светове, хора, които са подобрили телата си с технологии и много други неща, докато главната героиня се опитва да разкрие едно убийство. От Amazon очакваме още сериал по „Властелинът на пръстените“.

Уилям Гибсън е сред пионерите в научната фантастика и е един от основните автори, дал тласък на жанра киберпънк. Това става с най-известната му книга „Невромантик“ (Neuromancer), издадена през 1984 година. Следват две продължения. Автор е на редица други произведения в този стил, сред които и разказът "Джони Мнемоник". На него е базиран едноименният филм с Киану Рийвс от 1995 година.

Тагове:
Още от Play