Сюзан Колинс връща The Hunger Games в светлината на прожекторите, като авторката обяви нов роман като предистория на познатите приключения, действието в който се провежда 64 години преди събитията от първата книга от поредицата. Новата част ще бъде пусната в продажба на 19 май 2020 г.

"С тази книга исках да проуча състоянието на природата, на това, кои сме ние, и това, което възприемаме като необходимо за нашето оцеляване", казва Колинс. "Периодът на реконструкция 10 години след войната, често наричан "Дните на мрака" - когато Панем се изправя на крака, - осигурява плодородна почва за героите да се справят с тези въпроси и по този начин да определят възгледите си за човечеството."

За периода от време, който ще се разглежда, не знаем много от съществуващата трилогия на Колинс. За справка The Hunger Games разглежда събитията от 74-ото издание на годишното състезание, в което се конкурират Катнис и Пийта. Това би поставило предисторията извън предела на живота на почти всички герои, които познаваме от книгите, с изключение на президента Сноу, който в момента, в който започва новата предистория, ще бъде на около 11 години.

Въз основа на предишните романи от поредицата обаче знаем, че 74 години преди основните романи (и десет години преди новия предистория), 13-те окръга на Панем се опитват да се разбунтуват срещу столицата. Но бунтът се проваля, като 12 от окръзите биват поставени под контрола на Капитолия и системата на въпросните "Игри на глада", създадена, за да напомни на окръзите тяхното място (окръг 13 остава в своеобразна студена война на взаимно обезпечено разрушение поради контрола на ядреното си оръжие). Новата част от сагата ще бъде разположена десет години след този бунт, въпреки че ако изявлението на Колинс е някакъв индикатор, изглежда, че нещата все още не са напълно уредени.

The Hunger Games е дистопичен фантастичен роман на американската писателка Сюзан Колинс и първата книга от трилогията със същото име. Превърнат е във филм от 2012 г. на режисьора Гари Рос.

Виж още: Руската версия на хитовия сериал "Чернобил" вини ЦРУ за аварията



Тагове:
Още от Play