С днешна дата Dell анонсира нов монитор, създаден с идеята да замени стандартната черна дъска, която се използва за обучение в училищата по света. Мониторът е с впечатляващ размер – 75 инча и работи при 4K резолюция. Естествено говорим за реагиращ на допир екран, който американската компания представя като черната дъска на бъдещето.

Ако трябва обаче да сме напълно откровени, то в случая обвързването с училищната система е по-скоро целенасочен PR от страна на Dell за привличане на вниманието към устройството. Защото в основата си Interactive Touch Monitor (C7520QT) е просто голям 4K телевизор.

И все пак мултитъч дисплеят поддържа до 20 точки на допир едновременно, което означава, че няколко потребители могат да работят едновременно. Идеята е подобна на тази на Microsoft със Surface Hub и Jamboard на Google.

Екранът поддържа и Dell Screen Drop екстрата, за която Dell твърди, че ще позволи на потребители с различна височина да работят нормално с дисплея. С други думи се предлага възможност да настройване на височината на „картината“, като Interactive Touch Monitor (C7520QT) ще предлага три профила.

Интерактивният монитор ще се продава от 30 април в САЩ, а цената му определено ще бъде солена – 6000 долара. В комплекта ще са включени и два пасивни стилуса.

Вплочем едва ли ще видим скоро подобно устройство в родните училища...

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards