Най-накрая имаме повече информация за „иновативните“ очила за смесена реалност на Magic Leap. По време на лайвстрийм в Twitch американската компанията сподели, че версията Creator Edition на очилата One ще бъде пусната по пазарите това лято.

От Magic Leap също така съобщиха, че устройството ще разполага с чипсета на NVIDIA Tegra X2. Процесорът е достатъчно мощен, за да позволи на мобилното устройство да бъде без допълнителна батерия.

Компанията не сподели колко точно ще издържа батерията на Creator Edition. Технологията на Magic Leap може да проследява жестовете на ръцете ви, очите ви или да работи с контролер. Така че разработчиците сами трябва да преценят колко са „взискателни“ игрите им и какво количество енергия ще изискват.

Все още остават няколко въпросителни, включително и цената. Преди време компанията съобщи, че сумата, която ще трябва да платите за очилата, ще е близка до тази на един висококачествен смартфон. В мрежата се говори за около 1000 долара. Това обаче не трябва да ви изненадва. Все пак тук говорим за доста сложна технология, която никак не е евтина.