След две седмици на упорити слухове, американското филмово студио Warner Bros. избра британския актьор Робърт Патинсън за ролята на Батман в новата трилогия филми, посветени на популярния герой.

За същата роля се конкурираше още един британец - Никълъс Холт, но кино-гигантът в крайна сметка се е спрял на екранния герой от популярната сага „Здрач“.

Освен актьор Патинсън е известен и с певческите си умения. Той изпълнява две песни от саундтрака на филма „Здрач“ („Never Think“ и „Let Me Sign“) като на една от тях е съавтор. Изпълнява също три песни от саундрака на филма „How to Be“.

Както подобава на филм за супергерой, ще видим и няколко известни злодеи, сред които Пингвина и Жената-котка. По всичко личи, че Мат Рийвс все още довършва сценария, но той явно предвижда поне двама злодеи; според други слухове те могат да бъдат цели шест.

Предварителните снимки на комикс-екранизацията се очаква да започнат това лято.

Режисурата на новата филмова трилогия за човека-прилеп ще бъде поверена на Мат Рийвс. Първата ѝ част се очаква да излезе на екран на 25-ти юни 2021 г. Образът на Батман през годините е бил пресъздаван от Майкъл Кийтън, Вал Килмър, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Бен Афлек.

Виж още: Накъде отива Филмовата вселена на Марвъл след Отмъстителите: Краят

Тагове:
Още от Play