Стоящият зад услугата Have I Been Pwned Трой Хънт оповести новината, че 773 милиона e-mail адреси и 22 милиона уникални пароли са хоствани на териториите на облачната услуга на Kim Dot Com – MEGA.

В свой блог-пост той разкрива, че колекцията съдържа 12 хиляди отделни файла и над 87 гигабайта потребителска информация.

Хънт нарича базата данни Collection #1, а въпросната включва 2,692,818,238 реда, ситуирани в електронна таблица. Трой Хънт допълва, че информация е събирана от множество източници.

„Това, което мога да споделя е, че моята персонална информация е включена в списъка и е вярна; точният e-mail адрес и паролата ми, която ползвам от години . Накратко, ако сте включени в този списък, то това означава, че потенциално ваша лична информация кръжи в интернет пространството и може да бъде видяна от други.“

Част от паролите са включени като обикновен текст. Хънт споделя още, че започнал разследването си върху MEGA, когато известно количество потребители се свързали с него и Collection #1 била обсъждана в хакерски форуми.

По време на писането на този текст Collection #1 е премахната от сървърите на MEGA, но складираните в нея e-mail адреси и пароли най-вероятно все още са публично достояние за определени индивиди.

Пълната публикация на Трой Хънт можете да откриете тук.

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards