Популярната платформа за PC игри Steam постигна нов рекорд в своята потребителска база. По данни на сайта Steam Database миналата събота 18.5 млн. души са били онлайн по едно и също време. От тях над 7.1 млн. са играли едновременно заглавие от каталога на Steam. По този начин платформата на Valve продължава да е водещото онлайн място за РС игри.

Това е с над 3 млн. потребители повече спрямо същия ден предходната година, когато Steam отново постигна рекорден брой едновременни логвания. През 2017 г. са отчетени 14.3 млн. потребители, които по едно и също време са ползвали платформата. Но ръстът тогава на годишна база е бил по-малък – с около 2 млн., защото през 2016 г. са отчетени 12.3 млн. души.

До известна степен по-добрите резултати през новата година се дължат на хитовата в момента игра PlayerUnknown‘s Battlegrounds (PUBG), която се предлага за персонални компютри единствено през Steam. В началото на 2017 г. тя беше налична за ранен достъп (т.нар. Early Access) през онлайн платформата, а през декември излезе официално пълната версия. По данни на Gamasutra в събота PUBG са играли едновременно 3.1 млн. души.  

Още от Play