След финансовите резултати за последното тримесечие на Sony и в частност тези на PlayStation 4 платформата, множество анализатори започнаха да предлагат „вътрешна“ информация кога точно ще дебютира следващата конзола на японския гигант, която най-вероятно ще носи името PlayStation 5.

“Заради намаленото търсене и забавения растеж на гейм дивизията (на Sony) нашите сигнали са, че PS5 най-вероятно ще дебютира в началото на следващата фискална година“, споделя анализаторът Амир Анварзадех от Asymmetric Advisors.

Апоро, припомняме, че PlayStation 4 беше най-продаваната конзола за календарната 2018 година. С други думи – „капитализъм, братче“!

Ако думите анализатора се окажат верни, то би следвало да очакваме PS5 през март 2020 година.

Sony нееднократно вече заяви, че работи върху нов конзолен хардуер, но компанията по никакъв начин не ни е насочвала кога евентуално можем да го очакваме.

Другият пресен слух е свързан с обява в LinkedIn на един от разработчиците на Call of Duty Infinity Ward. Чрез въпросната студиото търси гейм дизайнер, а в пояснителна информация можем да забележим следното:

„Ела при нас, за да работиш върху една от най-големите и вълнуващи, все още необявени игри от ново поколение.“

Infinity Ward работи ексклузивно по Call of Duty франчайза заедно с Treyarch и Sledgehammer Games.

Next Gen, разбира се, може да означава много неща – включително и просто това да бъде следващото CoD заглавие за настоящите платформи. Освен това сме сигурни, че Activision няма да позволи следващото Call Of Duty да излезе единствено за PS5, оставяйки над 100 милиона PS4 притежатели на сухо.

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Ау, това няма да свърши добре (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play