Последната част на новата Star Wars трилогия си има вече име и първи тийзър-трейлър. В рамките на Star Wars Celebration събитието преди броени минути Lucasfilm показа първото видео от Епизод IX, който ще носи името Star Wars: The Rise of Skywalker.

Лентата ще бъде режисирана от Джей Джей Ейбрамс, който стоеше и зад дебютната продукция от новата трилогия The Force Awakens през 2015 година.

Според Ейбрамс действието на новата и затваряща трилогията част ще се разрива известно време след предходния The Last Jedi, в който „Съпротивата“, водена от Принцеса Лея, беше почти унищожена от First Order. В рамките на неговото времетраене видяхме и смъртта на легендарния джедай Люк Скайуокър.

В новия филм Марк Хамил ще се завърне за ролята си на преждеспоменатия Люк Скайуокър (вероятно като видение на „Силата“), Кари Фишър като Принцеса Лея в CG доспехи и Били Дий Уилямс като Ландо Калризиан от оригиналната трилогия.

След неуспеха на последните няколко филма от серията, включително и Solo: A Star Wars Story, Disney смята The Rise of Skywalker да е последната пълнометражна продукция за неопределен период от време.

CEO-то на компанията Боб Игер призна, че филмовият гигант е предозирал пазара и, че феновете могат да очакват значително забавяне на скоростта, с която излизат в момента нови филми от серията.

Припомняме, че тихомълком Lucasfilm преустанови работата по филма за Боба Фет, а след Star Wars: The Rise of Skywalker няма предвидена следващата мащабна пълнометражна продукция.

Разбира се Disney няма да изостави златната си кокошка, но в следващите няколко години ще получаваме междузвездни приключвания под формата на сериали.

За финал, Star Wars: The Rise of Skywalker ще направи премиерата си на 20 декември 2019 година.

Видеото:

Още от Play