Малкият принц на Sony, наречен PlayStation Vita, официално приключва жизнения си комерсиален цикъл. Sony обяви, че спира производството на конзолата в световен мащаб.

Vita (в превод от латински „живот“), дебютира през 2011 година, но въпреки усилията на японския гигант тя не успя да повтори успеха на предходната джобна конзола на компанията PSP. В рамките на повече от седем години живот Sony успя да продаде само 17 милиона Vita конзоли, но игри за въпросната продължават да излизат и до днес. Въпреки, че почти всички големи издатели изоставиха мощният и адски добре дизайниран мъник още през 2015 година, независими разработчици буквално бълваха доволно количество качествен софтуер, помагайки чрез него да се създаде една особено стабилна хард-кор аудитория. Разбира се, краят на производството на конзолата не означава край на софтуерът, който ще продължава да излиза за нея през 2019 и дори 2020 година.

За съжаление, предвид липсата на комерсиален успех с Vita, Sony за момента не планира пускането в продажба на трета джобна конзола. Джобните нужди на играчите от тук насетне ще се обслужват ексклузивно от адски успешният Switch на Nintendo.

Колко издръжлив е Galaxy S10? Този тест демонстрира нагледно (ВИДЕО)

---

MADE IN CHINA: Китайските открития, които промениха света

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

За финал ви предоставяме видео, събрало най-добрите игри за Vita в рамките на живота на конзолата:

Тагове:
Още от Play