Режисьорът на „Черната пантера“ Райън Куглър и звездата на НБА Леброн Джеймс ще си партнират в продължението на анимацията „Космически забивки“. Първата част излезе през 1996 г. с Майкъл Джордан в главната роля и специалното участие на негови колеги от НБА и героите от Looney Tunes. Филмът заработи над 230 милиона долара в световен мащаб и си остава една от класиките сред анимационните филми.

За продължение се говори от много време, но все нещо не се получаваше. Снимките ще започнат през лятото на 2019-а, когато е почивката между сезоните в най-популярното баскетболно първенство. Продължението ще бъде продуцирано от Куглър, а режисьор ще е създателят на Random Acts of Flyness Терънс Нанс.

Леброн Джеймс споделя, че докато е растял, не е имало чернокожи супергерои и затова много цени работата на Куглър по „Черната пантера“. „Харесвам виждането му и ако Райън може да пренесе тази магия и в света на децата, то това би било невероятно“, казва баскетболистът.

Работата на Куглър по „Черната пантера“ бе не само революционна - лентата счупи няколко рекорда в бокс офис класацията и се превърна в най-доходния филм, режисиран от афроамериканец.

„Космически забивки“ е нещо повече от събирането ми с Looney Tunes. Искам да накарам децата да разберат колко силни могат да бъдат и да не се отказват от мечтите си. Мисля, че Райън е накарал много хора да го осъзнаят“, допълва още Джеймс.

Още от Play