Всеизвестен факт е, че ученето на нов език е много по-лесно, докато се забавлявате. А още по-добре би било, ако можете да го правите, без да ставате от стола пред компютъра си и напълно безплатно. Едно интересно ново разширение за популярния браузър Chrome ви предлага именно това – да научите лесно и бързо нов език, докато гледате... Netflix.

Идеята тук е сравнително проста – добавката ви позволява да виждате едновременно два вида субтитри на екран, като по този начин визуално да съпоставяте думи от единия език с думи от другия. По този начин Learning Languages with Netflix се възползва от внушителната база от многоезично съдържание на популярната стрийминг услуга, включващо филми и сериали на датски, холандски, английски, френски, немски, италиански, норвежки, португалски, испански, шведски и турски.

Създаденото от David Wilkinson и Ognjen Apic разширение първоначално е имало за цел да улесни изучаването на чужди езици, за които не са достъпни много помощни материали – като фарси например. Впоследствие обаче на двамата автори им хрумва, че то би могло да бъде полезно и на по-широк кръг хора, които да попълват речниковия си запас, докато боравят с материали, които вече добре познават – като любимия си филм или сериал например.
Разбира се, Learning Languages with Netflix ще е от полза най-вече за потребители, които вече имат известни базови познания по езика, който възнамеряват да учат. Като допълнително улеснение разширението има опция за подчертаване на малко познати думи в съответствие с нивото на вашия речников запас, възможност за забавяне на диалозите или автоматично спиране на пауза след края на всеки ред субтитри, за да можете по-лесно да ги прочетете.

Добавката предлага дори и списък с филми и тв програми, които според създателите ѝ са най-подходящи за „учебни“ цели.

Засега Learning Languages with Netflix е напълно безплатна за сваляне добавка, но в бъдеще авторите му възнамеряват да добавят редица опции, които ще бъдат достъпни изключително за платената му версия.

Как да направите сайта си по-сигурен и надежден?

---

За „David Bowie Is?”, музикалните приложения и защо не трябва да използваш телефона си единствено за „Facebook” браузинг

---

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24

Тагове:
Още от Play