Aко ви се струва, че 5G ерата все още се намира някъде в бъдещето, помислете отново. Ако се съди по скоростта, с която водещите компании в телеком сектора внедряват новия комуникационен стандарт, 5G мрежите са буквално зад ъгъла на следващата финансова четвърт.

Samsung, които са сред най-дългогодишните лидери в сегмента, обявиха, че са започнали масово производство на 5G модеми и радио чипсети като първа стъпка към разширяване на присъствието си в бъдещата 5G мобилна екосистема.

В нейно лице Samsung виждат сериозен шанс да затвърдят пазарната си доминация, тъй като масово анализаторите предвиждат, че новите 5G мрежи ще подновят интереса към пазара за мобилни устройства.
За момента компанията е стартирала производството на три основни 5G продукта. Модемът Samsung Exynos 5100 ще осигури на смартфоните, екипирани с него, поддръжка за практически всеки мобилен стандарт. Exynos RF 5500 пък е едночипово решение, което поддържа едновременно традиционни и 5G мрежи. Наличието на тези опции позволява сериозна гъвкавост при проектиране на бъдещите мобилни телефони.

Exynos SM 5500 пък е модулатор на захранването, който ще подобри живота на батерията на 5G смартфоните от следваща генерация, което ще е от критично значение за устройства, които ще боравят с чувствително по-богато мултимедийно съдържание и ще предават данни с много по-високи нива на трансфер.
Междувременно усилията на Apple за интегриране на 5G технологията в следващите модели iPhone са сериозно забавени, тъй като според последната информация Intel – компанията, на която те разчитат за разработката на техния собствен XMM 8160 5G модем, вече изпусна няколко последователни крайни срока за финализиране на проекта.

Няма да е особено изненадващо, ако в крайна сметка Apple се обърнат към Samsung за доставка на 5G компоненти – така както в момента го правят, що се отнася до дисплеите за високия им клас iPhone модели.

Как любовта към видео гейминга може да ти помогне да намериш първата си работа?

 

Тагове: