Възможно е Samsung Galaxy S11 да пристигне със специален сензор, който ще може да измерва стойности от това, колко сме дехидратирани, до това, колко захар има в пай от McDonald’s. Това определено би зарадвало хората, опитващи се да водят здравословен начин на живот, а и всички останали, които искат да го започнат. Информацията идва от холандския източник Let’sGoDigital, който откри, че Samsung наскоро са патентовали телефон със спектрометър – магически сензор, който изчислява масата и какви хранителни вещества има в храните, които ядем.

Използвайки точно тази техника, сензорът може да измерва нивата на вода през кожата и хранителната стойност на продуктите. Всъщност информацията е толкова подробна, че ще ви покаже съдържанието на всички отделни вещества като въглехидрати и мазнини. Интересно е, че ако тази информация се окаже факт, Galaxy S11 няма да е първият телефон с такъв сензор. Тази титла принадлежи на Changhong H2, който дебютира на CES 2017 и беше пуснат в продажба в Китай и САЩ.

Освен спектрометъра се очаква следващият флагман на Samsung да притежава 108-мегапикселова основна камера на гърба, с 5х оптично приближаване. Други слухове гласят, че това може да е първият телефон на компанията без физически бутони и с плъзгащ се корпус.

Вижте още: Samsung Galaxy S и Galaxy Note сериите се сливат в една?

Тагове: