На специално събитие от типа „Първи поглед“ Samsung обяви две нови версии на своите MicroLED телевизори (познати в близкото минало като The Wall). В случая говорим за 75-инчов представител и исполин с размери от 219 инча.

Samsung Micro LED дисплеите са конструирани с индивидуални модули от самоизлъчващи Micro LED, съдържащи милиони неорганични червени и сини микроскопични LED чипове, които предават собствена светлина и възпроизвеждат наситени цветове. Samsung твърди, че подобни иновации спомагат Samsung Micro LED моделите да представят картина, която е ненадмината по качество спрямо която и да е технология за дисплей достъпна на пазара.

Любопитен за отбелязване факт е, че модулната функционалност на Micro LED позволява и създаването на дисплей с неправилни размери като 9x3, 1x7 или 5x1. Дори и с добавянето на повече модули Samsung Micro LED дисплеите могат да се разширят с цел увеличаване на резолюцията – като в същото време запазват плътността на пикселите. В допълнение Micro LED поддържа всякакъв формат, като се започне от 16:9, премине се през широколентовите филми 21:9 и се стигне до нетрадиционните като 32:9 и дори 1:1 – отново по думите на Samsung, без да се правят компромиси с качеството на картината.

Нататък поради факта, че Micro LED дисплеите са безпанелни, няма лимит в броя на модулите.

Ако трябва да споделим все пак един потенциален минус, то той за момента е резолюцията на двата модела. Големият шум около най-новите модели от висок клас на Sony, Panasonic и дори Samsung се разрази най-вече около 8К резолюцията. В случая обаче 75-инчовият модел ще предложи стандартна 4К резолюция, докато 219-инчовият звяр – „резолюция над 4К“, без да се назовава конкретна цифра.

Според колегите от Techradar цената на 75-инчовия модел ще бъде над 20 хиляди долара. Тази на 219-инчовия над 100 хиляди долара...

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

 

Тагове: