Щатският оператор Verizon се компрометира, след като отказът му да премахне временно ограничението за трафик на данни е възпрепятствал работата на пожарникари в Санта Клара. В борбата с най-големия горски пожар в историята на щата Калифорния пожарната команда е внедрила дистанционно командвано СПС OES 5262, генериращо огромно количество трафик от видео, звук и команди.

След преминаването на лимита от 25 GB на максимална скорост при неограничения план на оператора, клиентската поддръжка на Verizon не е спазила политиката на телекома да възстановява скоростта при спешни случаи. Така IT отделът на пожарната команда е бил принуден да договори моментално преминаване към нов план с над два пъти по-високи такси, докато пожарът е бил в разгара си.

Макар Verizon да е бил в правото си да ограничи скоростта по условията на договора, отказът да спази процедурата за спешни случаи е озадачаващ. Операторът публикува изявление, в което говори за грешка на клиентската поддръжка и признава, че не е бил достатъчно прозрачен пред пожарната команда относно ограниченията в избрания от нея план.

Според пожарникарите Verizon е уверил IT отдела на командата, че линиите, използвани за оборудването ѝ, не подлежат на ограничения в скоростта. Последствията за оператора не са ясни на този етап.

Тагове: