Второто официално приложение на Snap е инструмент, който ви дава възможност да проектирате и изграждате AR ефекти за Snapchat. Lens Studio работии под Mac и Windows. Притокът на нови AR ефекти в Snapchat може да бъде творчески дар за приложението, което има над 70 милиона дневни потребители, използващи тези ефекти.

"Това е една невероятна година за AR като технология", каза Ейтан Пилипски, който ръководи платформата Lens Studio. "Много се радваме, че с този инструмент всеки творец ще може да има присъствие в Snapchat."

Засега обикновените потребители ще бъдат ограничени до създаването на world lenses - ефекти, заснети с помощта на Snapchat камерата. Отделно от това компанията си партнира със седем рекламни агенции и ще им позволи да изградят лицеви филтри.

След като потребителите създадат ефект с Lens Studio, приложението ще генерира уникален Snapcode и връзка, които ще се отворят в рамките на Snapchat за 24 часа. Няма официален процес на одобрение.

Lens Studio е достъпно в световен мащаб, но за момента е само на английски език. Следващата година Snap ще постави началото на серия от "Lens Studio предизвикателства", предназначени за привличане на повече разработчици.

 

Тагове:
Още от Play