Сър Патрик Стюарт отново ще се превъплъти в образа на капитан Жан-Люк Пикар от култовата звездна сага „Стар Трек”.

Британският актьор потвърди участието си в продължението на сериала, което ще се излъчва по телевизия Си Би Ес, и ще проследи живота на капитана след събитията в „Стар Трек: Следващото поколение”.

78-годишният актьор обяви новината по време на изненадващата си поява на годишния конгрес на почитателите на поредицата в Лас Вегас, и така сложи край на продължилите няколко месеца спекулации.

Подробностите около поредицата все още не са известни, като Стюарт признава, че "все още няма сценарий" и че в момента обсъждат с режисьорите евентуални сюжетни линии. Въпреки това сър Патрик и останалата част от екипа на "Стар Трек" категорично заявяват, че новата поредица няма да бъде рибуут на  “Следващо поколение”. Нито един от останалите актьори от втория Стар Трек сериал не е потвърдил участието си.

"Той може вече да не е капитан", заяви Стюарт. "Може би вече е променен от преживяванията си ... Ще бъде нещо много различно, но изиграно със същата страст".  В отделно изявление в профила си в Twitter Стюарт споделя първоначалното си очакване, че ролята му вече се е изчерпала след заснемането на Стар Трек: Възмездието от 2002 г.

Патрик Стюарт участваше в седем сезона на "Стар трек: Следващото поколение" и бе в образа на Пикар във филмите "Стар трек: Космически поколения" (1994), "Стар трек: Първият контакт" (1996), "Стар трек: Бунтът" (1998), "Стар трек: Възмездието" (2002).

Тагове:
Още от Play