Компанията HMD Global, която държи правата за телефоните Nokia, отпразнува първата си годишнина с представяне на всички телефони Nokia, които са достъпни за българските потребители.

С изчерпателно и отличително портфолио от продукти, доставени само в рамките на една година, HMD Global спази обещанието си да достави изчистен Android с всички свои смартфони. Като остана вярна на популярния дизайн, наследен с телефоните Nokia, всяко устройство е създадено на базата на три водещи принципа: технология с цел, дизайн за човека, и изчистена, сигурна и актуална версия на Android.

Появата на HMD Global на световната сцена бе отбелязано от завръщането на Nokia 3310 и обявяването на първата глобална вълна от смартфони с Android. Компанията представи новото си портфолиото от 6 смартфона Nokia и 5 мобилни телефона на над 80 пазара, осигури присъствие в 170 държави, стартира сайт на 48 езика и изгради солидни основи за бъдещ растеж.

На българския пазар се предлагат Nokia 3310, Nokia 3310 3G, Nokia 2, Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 и Nokia 8.

През първата си година HMD Global изгради няколко основополагащи стратегически партньорства с лидери в индустрията, като Nokia, Google, Foxconn и ZEISS. През следващата година ангажиментите по тези партньорства са фокусирани към създаването на полезни иновации за феновете и поставянето на нови стандарти при смартфоните.

Тагове: