Хитовите сериали The Walking Dead и Stranger Things са най-търсените в световен мащаб за 2018 г., показват данни на маркетинговата компания Parrot Analytics.  

Според нейното проучване зомби драмата The Walking Dead на АМС е най-търсеният тв сериал в света, докато носталгичният трилър със свръхестествен елемент Stranger Things на Netflix e най-желаният дигитален сериал в световен мащаб. АМС наскоро излъчи половината от епизодите от деветия сезон на The Walking Dead, докато третият сезон на Stranger Things трябва да дебютира по Netflix на 4 юли.

Действието се развива година по-късно през 1985 г. и ще започне „на чисто“, без да се обвързва непременно с предните завързани моменти.

Данните на Parrot Analytics са на базата на тяхната система за измерване на глобалната аудитория, анализира интереса към даден сериал в над сто държави по света и през всички платформи, за които той е наличен. Триумфът на Stranger Things е поредното признание за Netflix, след като тези дни научихме, че водещата стрийминг платформа има цели десет номинации за тазгодишното издание на наградите „Оскар“.