Отоплителните уреди на TESY са първите на българския пазар, които отговарят на новите изисквания на Европейския съюз за енергийна ефективност. От 1 януари тази година влязоха в сила регулациите на Европейската комисия, според които сезонната енергийна ефективност при отопление за различните видове панелни конвектори и маслени радиатори трябва да има стойности над 36%.

TESY обяви, че цялата гама отоплителни уреди покриват напълно новите изисквания на Брюксел. От компанията допълниха, че според техните симулации уредите, които се нуждаят от фиксиран монтаж, трябва да разполагат с умни термостати, за да отговорят на европейските регулации. Те трябва да имат възможността да реагират на промяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец) и да имат адаптивен старт или функционалност за дистанционно управление. При TESY последната опция предоставя пълен контрол на отоплителните уреди онлайн, било то компютър, лаптоп или смартфон, независимо къде се намира потребителят.

„Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. В TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз“, заяви Христо Славов, директор „Бизнес направление отопление“ в TESY. „Ние вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна, те предпазват нашата планета, а, от друга, спомагат за понижението на сметките на директните потребители“, допълни той.

Панелните конвектори на ТESY отговарят напълно на новите европейски изисквания още от началото на декември миналата година и вече могат да бъдат закупени веднага, без чакане и допълнителни заявки, поясниха от компанията. Основното предимство на отоплителните ѝ уреди е използването на облачни технологии за дистанционен достъп. Тоест те могат да се управляват от разстояние, и то от всяка точка на света, чрез приложението tesyCloud. Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „умен“ бойлер, който също е част от облачните решения на TESY.