На Автомобилното изложение в Париж през август Volvo ще представи изцяло обновения си XC90, 2015 година. Шведският автомобилен производител ни възбуди любопитството два месеца преди събитието, показвайки ни интериора на XC90. Той изглежда доста по-различно от другите модели на компанията.

Най-поразителната интериорна функция във Volvo XC90 2015 ще бъде нейната система за контрол в колата. Бутоните са си отишли, за да направят място за сензорния екран, който изглежда ще бъде бъдещето на автомобилния интериор.

Повечето от функциите на колата, които някога са били контролирани с бутони, вече са заменени със сензорен екран. Чрез него не само ще могат да се променят различните подредби, но той ще служи и за мултимедиен портал, нещо, което няма как да остане на заден план в един съвременен луксозен автомобил. С еднократно стартиране на системата вие ще имате множество опции на една ръка разстояние.

Много от функциите на основната конзола на Volvo XC90 2015 се дублират до цифровия скоростомер, което помага да запазите очите си на пътя, без да правите излишни движения на главата си, за да проверявате какво отчитат уредите.

Във връзка с високите изисквания за безопасност на Volvo много от функциите на новата сензорна централна конзола могат да бъдат управлявани с глас. Ние се надяваме да видим презентация на тази опция по време на Автомобилното изложение в Париж 2014. А ако искате да разгледате още от вътрешността на следващото поколение Volvo XC90, може да изгледате и долното видео. 

 

 

Виж още: Volvo тества самоуправляващи се автомобили