Следващата цел на Wonder Woman след финансовия успех и радушния прием на феновете е митичната статуетка "Оскар" и Warner Bros. ще направи всичко, за да се случи това.

Филмите за супергерои са важна част от кинопейзажа на XXI век, но досега не са успели да пробият при наградите на филмовата академия. Най-голямото постижение до момента си остава посмъртната награда "Оскар" за най-добър поддържащ актьор на Хийт Леджър за ролята му в The Dark Knight. Същият филм бе номиниран за най-добър режисьор и най-добър филм, но остана с празни ръце.

Сега Warner Bros. очевидно има по-смели мечти за летния си кинохит и ще поведе специална кампания, чиято цел е Wonder Woman да вземе поне една от двете възможни статуетки - за най-добър филм и за най-добър режисьор. Ако Пати Дженкинс бъде номинирана, тя ще бъде първата дама от 2009 г. насам, която ще се бори за отличието. Тогава Катрин Бигелоу спечели наградата за The Hurt Locker.

Засега е рано да се говори за наградите "Оскар", но първият филм, който се очертава като претендент, е излезлият току-що Dunkirk.

Още от Play