Музиката на Принс стана постепенно достъпна онлайн след смъртта на изпълнителя и сега вече вече включва голяма част от музикалния му каталог.

За първи път Sony Music's Legacy Recordings пусна 23 албума за стриймване и изтегляне в допълнение към новата колекция Prince Anthology: 1995 - 2010, която включва песни от този период. Става въпрос за редки или спрени от продажба записи, така че това може да е единственият легален начин да слушате Rave Un2 на Fantastic Joy or Musicology, без да издирвате компактдисковете.

Има и едно изключение: не можете да слушате цялото съдържание на The Gold Experience от 1995 г., нито да го изтеглите.

Пуснатите онлайн записи не са толкова известни и към тях вероятно няма да има огромен интерес, какъвто имаше, когато музиката на Prince бе пусната извън стриймниг услугата Tidal, тъй като тогава включваше мегахитове като Purple Rain.

Независимо от това, те запълват огромна дупка в цифровия каталог на Принс и ще задоволят както верните почитатели, така и новите фенове, които едва сега откриват творчеството му. В известен смисъл това е кръговратът на живота: Принс веднъж заяви, че интернет "вече се е изчерпал", но същият този интернет сега запазва неговото наследство.

Още от Play