Преди няколко месеца ви съобщихме, че Microsoft е на път да представи Windows 10 Pro for Workstations и ето че днес този софтуер е факт. Windows 10 Pro for Workstations е предназначен предимно за сървърен PC хардуер и истински напреднали потребители. Windows 10 Pro за работни станции е насочена към компютри с голям брой логически процесори и големи количества RAM.

Софтуерният гигант прави четири основни промени в Windows 10 Pro за работни станции, за да поддържат най-висок клас PC хардуер. Повишена надеждност при съхранение на данни благодарение на активираната по подразбиране файлова система ReFS (Resilient File System), която е оптимизирана за работа с големи обеми данни. Добавена е поддръжка на NVDIMM-N модули памет, които помагат за съхранение на данните в случай на внезапно излизане от строя или изключване на работната станция.

Microsoft използва SMB Direct в Windows 10 Pro за работни станции. Той повишава производителността на мрежата, без да натоварва допълнително процесора, в резултат на използване на мрежови адаптери с функция за отдалечен достъп до паметта RDMA (Remote Direct Memory Access).

Microsoft разширява своята хардуерна поддръжка в Windows 10 Pro за работни станции с Intel Xeon и AMD Opteron с до 4 броя CPU. Обемът на оперативната памет може да достигне 6 терабайта. Windows 10 Pro за работни станции трябва да стане достъпна за потребителите тази есен, но все още нямаме точната дата.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Gmail за iOS скоро ще може да хоства имейли от други доставчици

0 | Преди 6 ч.