Е-концепцията на Honda, за която японската компания загатна най-напред през януари, вече наближава крайната си фаза. Електрическата кола, наречена Honda E Prototype, вече има преработена версия, която изглежда все по-малко като концепция и все повече като нещо, което може да видите на шосето.

Отпред е входът за зареждане, който е със стъклен капак, а двойка камери заменят огледалата за задно виждане. Honda обещава пробег от над 200 км в градски условия, което не звучи като много, но би трябвало да бъде достатъчно за големия град. Колата също ще се зарежда бързо и трябва да постигне 80 процента батерия за 30 минути.

Дизайнът на интериора е комбинация от носталгия и модерни технологии. Вътре откриваме много широк тъчскрийн дисплей, още едно огледало за задно виждане, на което може да извадите и образа от камера, както и физически бутони за климатика и радиото. Като материал Honda се е спряла на имитация от дърво за панела.

Honda ще покаже своя Е Protoype на голямото автоизложение в Женева на 5 март и очаква колата да влезе в серийно производство по-късно тази година. Моделът е предназначен най-вече за Европа, тъй като външните камери все още не са разрешени по американските шосета.

Дори и с толкова ограничена премиера това е голяма стъпка за Honda, която доскоро акцентираше най-вече върху хибриди и коли с клетъчно гориво.

Феноменални фотографии от архивите на NASA (СНИМКИ)

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

Най-четени
Всички

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

66 | 15.07.2019
Още от Tech

Пет идеи, от които ще ви олекне през лятото (най-вече на багажа, но и на душата)

6 | Преди 16 ч.